Video: Jaapani kohal nähti «surmatähte» (1)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ümarpilv Jaapani kohal
Ümarpilv Jaapani kohal Foto: Youtube

Youtube’i jõudis video, millel on näha Jaapani kohal kummalist ümarpilve, mis tulnukaküttide sõnul nägi välja nagu «Tähesõdadest» tuntud Surmatäht, kuid meteoroloogide teatel oli see tavaline rebenenud rünkpilv, mis on eraldunud suuremast pilvest.

Kummalist ümarat pilve nägid möödunud nädalal Fujisawa elanikud, kes tegid sellest videoid ja pilte, mis jõudsid sotsiaalmeediasse, edastab Daily Mail. 

Kui pilveekspertide aravates eraldasid tugevad tuuled selle pilve suuremast pilvest, siis ufoentusiastid on seisukohalt, et tulnukad tegid kunstlikult pilve, et enda lennumasinat selle abil maalaste eest varjata.

Teadlaste sõnul tekivad sellised «tähesõja» pilved umbes 2400 – 6000 meetri kõrgusel kui maapinnalt tõuseb soojem õhk üles, segunedes üleval oleva jahedama õhuga.

Mainekas ufoloog Scott Waring kommenteeris Jaapanis nähtud pilve, et tegemist oli tõenäoliselt tundmatu lendava aluse kamuflaažiga, et varjata end meie eest.

Waring lisas, et see pilv ei lagunenud laiali, vaid püsis koos põhjusel, et see oli kunstlikult tekitatud, sest Maa atmosfääris olevad tavalised pilved muutuvad ja lagunevad kogu aeg.

Meteoroloogide sõnul näeb cumulus fractus ehk rebenenud rünkpilv tavaliselt välja «rebenenud», kuid Jaapani juhtumis oli rebenemiskoht peidetud ja pilv nägi ümar välja.

Oli ka neid, kes arvasid, et tegemist oli hoopis osaga riiulpilvest, mis tekivad külma õhumassi ja äikese mõjul.

Ekspertide hinnangul kestavad sellised pilve tunde ja ulatuvad mitmetuhende kilomeetrini.

Surmatäht (Death Star) on «Tähesõja» filmide algses triloogias planeedihävitaja. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles