Video: USA rannavalve konfiskeeris kolme kuuga 26,5 tonni kokaiini

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA rannavalve juht, viitseadmiral Karl Schultz
USA rannavalve juht, viitseadmiral Karl Schultz Foto: JOE RAEDLE/AFP/Scanpix

USA rannavalve teatel konfiskeerisid nende ametnikud koostöös Kanada mereväega viimase kolme kuu jooksul 26,5 tonni kokaiini.

Reutersi teatel toimusid narkoreidid Kariibi merel ja Vaiksel ookeani idaosas, kokku tehti 27 reidi ning nende käigus arreteeriti 100 kahtlusalust.

«Rannavalvelaevalt Hamilton mahalaadimist ootava kokaiinilasti hind tänavakaubanduses on umbes umbes 715 miljonit dollarit,» teatas USA rannavalve juht, viitseadmiral Karl Schultz eile Floridas Fort Lauderdales'is toimunud pressikonverentsil.

USA rannavalve juht, viitseadmiral Karl Schultz
USA rannavalve juht, viitseadmiral Karl Schultz Foto: JOE RAEDLE/AFP/Scanpix

Schultz lisas, et tegemist on Kolumbiast, Peruust ja Boliiviast pärit kokaiiniga, mis oleks smugeldatud USAsse ja Kanadasse.

USA rannavalve narkoreididest osa olid väga keerulised, kuna narkootikumide salakaubitsejatel on olemas tänapäevased laevad, kaasa arvatud allveelaevad ja tehnilised vahendid.

Kanada mereväe kommodoor Craig Baines sõnas, et narkoreididel osales kaks Briti Kolumbia sõjalaeva, mille meeskonnad said kätte mitu tonni kokaiini.

«Koostöös USAga takistame Lõuna-Ameerikast pärit narkootikumide jõudmist USAsse ja Kanadasse,  luues samas turvalisust,» teatas Baines.

Konfiskeeritud kokaiini laopaika ei avalikustata, kuna tegemist on kriminaaluurimise tõendusmaterjaliga. Pärast kohtujuhtumeid hävitab kokaiini USA narkokaubandusega võitlemise amet.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles