Postkontorid ja pakiautomaadid ägavad jõulupakkide rohkuse all (2)

Maiken Mägi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Omniva pakiautomaat.
Omniva pakiautomaat. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Detsembris kasvavad nii postkontorite kui pakiautomaatide pakimahud mitmekordseks, mistõttu soovitab Omniva oma saabunud pakid esimesel võimalusel ära tuua.

Omniva postkontorite võrgu juhi Eve Vuksi sõnul on selgelt märgata, et jõuluperioodi pakimahud on kohale jõudnud. «Juba käesoleva aasta novembri pakimahud ületasid eelmise aasta jõulukuu omad 37 protsendiga,» ütles ta. Samuti ületati möödunud nädalal 20 protsendiga läbi aegade rekordnädal, milleks oli varasemalt eelmise aasta jõulueelne nädal.

Pakimahud hakkavad kasvutrendi näitama juba oktoobris ning jätkavad seejärel kasvamist kuni jõuludeni. Mahtude tipphetk saabub tavapäraselt kahel jõulueelsel nädalal, mil Omniva vahendab mitukümmendtuhat pakki ja umbes sada tuhat kirja päevas.

«Meie jaoks on oluline, et ka suurema pakitulva ajal suudaksime kõik saadetised õigeaegselt kohale viia,» rääkis Vuks.  Selleks on ettevõte ka ajutist lisatööjõudu värvanud. Omniva soovitus on, et kliendid tuleksid ka teistele vastu ning võtaks oma saadetised võimalikult kiirelt nii postkontorist kui pakiautomaadist ära, et teha ruumi järgmistele pakkidele. Ka postkontorisse minnes ning klienditelefonile helistades tasuks arvestada tavapärasest pikemate järjekordadega.

Üksikutes postkontorites tekib tasapisi juba olukord, kus laoruumides ei ole enam kohta, kuhu klientide pakke ladustada. «Inimesed on küll aktiivsed pakitellijad, kuid pakkidele järele tulemisega jäädakse viivitama,» ütles Vuks. Seetõttu on mitme postkontori laoruumis juba sadu pakke, mis omanikke ootavad.

Ka populaarsemad pakiautomaadid jäävad jõulude ajal kitsaks olenemata sellest, et neid aina uutesse kohtadesse paigaldatakse. Seetõttu käivad pakkidest tulvil pakiautomaatide juures Omniva kullerid, kes kohapeal inimestele pakke üle annavad.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles