Riik Rail Balticu valdusettevõttelt lähiaastatel kasumlikkust ei oota (4)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadri Simson
Kadri Simson Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Majandusminister Kadri Simson kinnitas riigi ootused OÜ Rail Baltic Estoniale, lähiaastatel ettevõttelt kasumlikkust ei oodata.

«OÜ Rail Baltic Estonia tegutseb valdusettevõttena kuni Rail Baltic raudteetaristu valmimiseni ja ei teeni lähiaastatel kasumit,» seisab ministri otsuses.

OÜ Rail Baltic Estonia omamise strateegiline eesmärk on tagada riikliku transpordiarengukava elluviimine Rail Baltic raudtee osas ning kindlustada Rail Baltic raudtee vastavus ohutusnõuetele, kaasaegsetele tehnilistele normidele ja avatud veoturu ootustele, kirjutab ministeerium.

Tuginedes omanikutulu poliitikale teeb majandusministeerium omanikutulu ettepaneku rahandusministeeriumile. Rahandusministeeriumi ettepanekul otsustab valitsus Rail Baltic Estonia dividendisumma või –määra, millest riik peab üldkoosolekul hääletamisel juhinduma.

Kuna OÜ Rail Baltic Estonia ei ole vabal turul opereeriv riigi äriühing, siis ei oota riik stabiilseid dividende, vaid vastav otsus tehakse arvestades ettevõtte võimalusi ja seda pikaajalises perspektiivis. Ootusi ettevõttele hakatakse edaspidi ajakohastama kord aastas.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles