Toom: ühe tiivaga Keskerakond kaugele ei lenda (6)

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Yana Toom
Yana Toom Foto: Mihkel Maripuu

Keskerakonna juhatusse kuuluva Euroopa Parlamendi saadiku Yana Toomi sõnul ei vasta tõele erakonna esimehe, peaminister Jüri Ratase väide, justkui poleks Keskerakonnas leere, praeguse kahe leeri lepitamine pole tema sõnul aga hästi õnnestunud.

Toom rääkis Vikerraadiole antud intervjuus, et Keskerakonna esimehe väited, et Keskerakonnas pole tiibasid, ei vasta tõele. «Tiibasid on hetkel kaks, ühe tiivaga Keskerakond kaugele ei lenda,» ütles ta.

Küsimusele, kas teist tiiba juhib erakonna eelmine esimees Edgar Savisaar, vastas Toom, et juhitavaid tiibasid erakonnas pole. Tema sõnul üritatakse teatud asjades kokku leppida ja ehkki see praegu veel hästi ei õnnestu, pingutatakse selle nimel edasi. Ta pidas tõenäoliseks, et taoline turbulents saadab erakonda veel mõnd aega.

Toom avaldas veendumust, et üksmeel on lõpuks saavutatav, kuigi see eeldab pingutusi mõlemalt poolelt. «Väidetega, et oleme ühtsed, petame iseennast, mis pole mõistlik,» märkis ta ja lisas, et asjad, mis praegu erinevaid tiibu lahutavad, tuleks edasi minemiseks läbi arutada.

Küsimusele võimalusest kandideerida järgmistel kohalikel valimistel näiteks Tallinna linnapeaks, vastas Toom, et kõik sõltub sellest, kui kaugele jõutakse erakonna sisedebatis ja kodurahu saavutamises.

Ka uue koalitsiooni suhtes kriitiline Toom lubas selleks anda 100 kriitikavaba päeva ja ütles, et 101. päeval peab ta midagi otsustama. Tema sõnul ei puuduta otsus Savisaart ega siseopositsioonis olijaid tervikuna, vaid üksnes seda, mida ta ise edasi teeb.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles