Sild kahe maailma vahel

Tiina Kaukvere
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Šotimaal ja Iraagis elanud Kairit on Eestist 12 aastat eemal olnud.
Šotimaal ja Iraagis elanud Kairit on Eestist 12 aastat eemal olnud. Foto: Sander Ilvest

Šotimaal elav eestlanna Kairit sõitis Eestisse, et rääkida meie politseinikele, ametnikele ja sotsiaaltöötajatele tavadest, muredest ning rõõmudest moslemi ja araabia kogukonna sees.

«Ma tunnen, et kui ma saan kuidagi abiks olla, siis see on suurem kui mina, suurem kui minu pere,» ütleb kolme lapse ema, kelle abikaasa on pärit Iraagist, ISISe vallutatud Mosuli linna lähedalt.

Praegu Dundee linnas rahvusvahelises naiste keskuses immigrantidel Euroopa eluga kohaneda aitav Kairit püüab luua kahe maailma vahel silda, ehkki lõpuni need maailmad üksteist ilmselt mõista ei suuda. Austada küll ja see on vast kõige tähtsam.

Ühtehoidev araabia kogukond on kinnine ning oma identiteeti kaotada kartes võõraste suhtes umbuslik. Sellepärast on pilk siseringist oluline ning Kairit avab seda alljärgnevas tekstis ka Postimehe lugejatele, läbi mosleminaise silmade.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles