Kõige mõjukam jõuluvana on naabrimees-jõuluvana

Arter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Kaisa Siren / Lehtikuva / Scanpix

Terve kuu on jõuluvanad ja nende käsilased päkapikud ümbritsenud meid kõikjal. Nad on luuranud akna taga ja luusinud kaubanduskeskustes. Käinud tööl, koolis ja lasteaias, homme tulevad kodudesse. Millise jõuluvana kingitused on kõige väärtuslikumad? Milline jõuluvana on kõige tõhusam motiveerija? Millist jõuluvana võib rahus ignoreerida? Arter konsulteeris Šveitsi sõltumatu jõuluinstituudi teadlastega ja selgitas välja kõige mõjukama jõuluvana.

Mõjukuse määramisel kasutakse spetsiaalselt selleks välja töötatud parameetreid. Lisaks paigutatakse iga jõuluvana eri omaduste skaalale. Saadud punktisumma korrutatakse kogutud koefitsiendiga, võetakse vastusest ruutjuur ja jagatakse see kaheteistkümnega. Tulemus ümardatakse kümnendikeni. 

Ulatus

Mõõdetakse kolmes alajaotuses:

Tööpõllu suurus ruutmeetrites (m2), kaubanduskeskuste puhul ka hektarites (ha).

Kontaktide koefitsient. Mõõdetakse laste arvu tunnis ööpäeva lõikes valemiga laps / 24 h . Esimene näide: päkapikk toob ühele lapsele sussi sisse kommi 1 x 1 / 24 h – koefitsient 0,041. Teine näide: kaubanduskeskuse jõuluvana töötab 13 tundi ööpäevas ja võtab vastu 12 last tunnis – koefitsient 12 x 13 / 24 = koefitsient 6,5.

Nähtavus ja kuuldavus. Kaubanduskeskuse jõuluvanal on sihtrühmani jõudmiseks võimalik kasutada helivõimendust, lisavalgustust ja lavadekoratsioone. Koduses keskkonnas on jõuluvanal jällegi võimalus kasutada füüsilist lähendust, nagu näiteks põlvele võtmine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles