ÜRO Julgeolekunõukogu hääletab Alepposse vaatlejate saatmise üle

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Carltoni hotelli varemed valitsusvägede kontrolli all olevas Aleppo piirkonnas.
Carltoni hotelli varemed valitsusvägede kontrolli all olevas Aleppo piirkonnas. Foto: OMAR SANADIKI/Reuters

ÜRO Julgeolekunõukogu hääletab pühapäeval oma vaatlejate saatmise üle Süürias asuvasse Alepposse, teatasid diplomaatilised allikad.

Vaatlejate ülesandeks on jälgida inimeste evakueerimist ja edastada infot tsiviilisikute kohtlemise kohta. Ettepaneku saata rahvusvahelised vaatlejad Alepposse ja tagada humanitaarabi jõudmine abivajajateni tegi Prantsusmaa.

Julgeolekunõukogu koguneb hommikul kell kümme otsustamaks vastavasisulise resolutsioonikavandi üle. Julgeolekunõukogu püsiliikmena on Venemaal sellele vetoõigus.

Tuhanded inimesed veetsid öö Aleppo mässuliste linnaosa purukspommitatud hoonetes ja loodavad, et nad võimalikult pea linnast evakueeritakse. Uudisteagentuuri AFP ajakirjaniku kirjeldusel magasid terved pered varemete vahel, et olla Al-Amiriyah' linnaosas, kust linnast väljuvad bussid liikuma hakkasid, enne kui Süüria võimud reedel evakueerimise katkestasid.

Keegi ei tea täpselt, kui palju inimesi on jäänud mässuliste viimasesse vastupanukoldesse Aleppo kesklinnast edelas.

ÜRO saadik Staffan de Mistura ütles neljapäeval, et seal võib olla umbes 40 000 tsiviilelanikku ja 5000 võitlejat, kuid maailmaorganisatsioon tunnistab, et tegelikke arve nad ei tea.

Enne evakuatsiooni peatamist reedel suudeti Aleppo mässuliste alalt välja viia umbes 8500 inimest, nende hulgas umbes 3000 võitlejat. Vene kaitseministeerium väitis, et evakuatsioon lõpetati, sest kohale jäid ainult äärmusvõitlejad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles