Tartu linnamuuseumi uus püsinäitus jäi kolmeks aastaks ootele

Jaan Olmaru
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu linnamuuseumi ekspositsiooniosakonna juhataja Silja Paris seisab Tartu rahu toas. Tartu rahu sajandaks aastapäevaks loodab muuseum valmis saada uue püsinäituse.
Tartu linnamuuseumi ekspositsiooniosakonna juhataja Silja Paris seisab Tartu rahu toas. Tartu rahu sajandaks aastapäevaks loodab muuseum valmis saada uue püsinäituse. Foto: Kristjan Teedema

Veel oktoobri alguses oli järgmise aasta linnaeelarves planeeritud Tartu linnamuuseumi Narva maantee näitusehoone rekonstrueerimiseks ja uue püsinäituse koostamiseks ligi miljon eurot. Kaks kuud hiljem peab aga muuseumi arendusjuht ja direktori kohusetäitja Marge Rennit järjekordselt tõdema, et uuenduskuuri ei tule ning oodata tuleb veel vähemalt kolm aastat.

«Jah, paraku. See oli linna investeeringuplaanis sügiseni, kuni hakati uut eelarvet tegema. Siis see lihtsalt tõsteti välja, kuna väidetavalt oli eelarve niivõrd pingeline,» ütles Rennit. Ta andis mõista, et linna otsus teeb muuseumi elu väga raskeks.

«Meile on see hästi keeruline, sest olime sidunud kõik plaanid selle ajakavaga,» tõdes Rennit. «Nüüd tähendab see, et peame tegema ajutiselt kahe aasta programmi. See on päris suur ülesanne. Näituse ettevalmistamine on suur protsess. Kui seda tõsiselt teha ja teemasse süveneda, võtab see palju aega.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles