ÜRO hinnagul on pagulased Eestis raskustes keeleõppega

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pagulased rongijaamas.
Pagulased rongijaamas. Foto: SCANPIX

Kuigi Eesti pakub üldiselt pagulastele ligipääsu teenustele ja inimeste õigused on tagatud, on siia elama tulnutel probleeme majutusega, keeleõppega ja töö leidmisega, järeldatakse raportis, mille koostas Eesti pagulaste integratsiooni kohta ÜRO pagulaste ülemvoliniku (UNHCR) Põhja-Euroopa esindus.

Raportis kinnitatakse, et Eesti õigusaktidega pagulastele tagatud õigused vastavad üldiselt rahvusvahelistele ja Euroopa standarditele. Eriti tunnustati pagulaste tugiisikute süsteemi, vahendas «Aktuaalne kaamera».

Samas toodi raportis esile ka mitu kitsaskohta, näiteks keeleõpe. «Eestis elavad pagulased rääkisid, et keeleõpe pole piisavalt mahukas ja nii on väga keeruline keelt selgeks saada. Samas on see ka väga kallis. Raportis on soovitatud keeleõpe ümber mõelda,» ütles UNHCRi Põhja-Euroopa piirkonna juht Pia Prytz Phiri.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles