Video: Türgi uudisteankur puhkes Aleppo vigastatud lastest rääkides nutma (1)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haavata saanud isa ja laps Aleppos
Haavata saanud isa ja laps Aleppos Foto: Instagram/Instagram/Scanpix

Maailma meedias levib video, millel on näha Türgi uudisteankrut puhkemas nutma kui ta räägib Süüria Aleppo vigastatud lastest ja sellest, et neid opereritakse ilma anesteetikumideta.

Türgi uudistesaates näidati Aleppo haiglas, mis asub mässuliste alal, tehtud videot, millel on näha umbes viieaastast last, kellele tehakse ilma uinutite ja valuvaigistiteta operatsiooni. Ei ole teada, millal see video tehti ja kelle poolt.

Türgi Ülke TV kanali uudisteankur Turgay Güler ei suutnud pisaraid tagasi hoida, kui ta Aleppos toimuvast ja sealsetest lastest rääkis. Güler pani käe silmade ette, et ta pisaraid otse-eetris ei oleks näha.

Türgi Ülke TV kanali uudisteankur Turgay Güler
Türgi Ülke TV kanali uudisteankur Turgay Güler Foto: Youtube

Heategevusorganisatsiooni Piirideta Arstid teatel on alates juulist Aleppo idaosas langenud rünnaku alla üle 30 haigla ja välihospidali ning ravimeid ja ravivahendeid napib või need on lõppenud.

ÜRO on mitmel korral mõistnud hukka nii Süüria presidendi Bashar al-Assadi valitsuse kui Venemaa võimud, kuna nad takistavad sõja tõttu lõksu jäänud Aleppo tsiviilelanikke abistamast.

Möödunud nädalal jõudsid sõdivad osapooled Tügi ja Venemaa abiga relvarahu osas ajutisele kokkuleppele ning umbes 8000 inimest, kaasa arvatud 2700 last, evakueeriti Aleppost läände aladele, mis on mässuliste käes.

Kuid juba evakueerimise ajal tulid teated, et relvarahu on rikutud ja põgenejate busse tulistatakse.

Pärast uusi lühiajalisi läbirääkimisi leppisid osapooled kokku uues relvarahus ja Ida-Alepposse lõksu jäänute minematoimetamises Idlibi provintsi ja Liibanoni piiri ääres asuvatesse Madayani  ja Zabadani.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles