Naine proovis jalga kõiki oma pükse, et tõestada, kui ebareaalselt erinevad on rõivasuurused (1)

Ingrid Dreyersdorff
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ronalds Stikans / Panthermedia / Scanpix

Noor naine Kansasest jagas hiljuti sotsiaalmeedias pilti sellest, kuidas ta proovis jalga kõiki kapis leiduvaid pükse. Ta soovis tõestada, et eri firmade rõivasuurused on ebareaalselt erinevad ja seetõttu ei tohiks ennast ainult numbrist lasta häirida. 

Deena Shoemaker proovis hiljuti jalga kõiki pükse, mis tal kapis leidusid. Selgus, et ta mahub pükstesse suuruses viis kuni kaksteist, vahendab Attn. Ta soovib oma postitusega juhtida tähelepanu sellele, et ebareaalselt erinevad suurused võivad avaldada väga halba mõju naiste enesekindlusele. Shoemaker töötab noorteorganisatsioonis, kus ta näeb iga päev tüdrukuid, kes on oma keha suhtes väga ebakindlad.

«Naise jaoks võib see olla väga traumeeriv, kui ta arvab, et ta on järsku sunnitud endale ligi kaks kuni kolm suurust suuremad riided ostma. Oletame, et tavaliselt kannab noor tüdruk riideid suuruses üheksa, aga mõnes poes läheb talle alles 16 selga ja seda peetakse juba pluss-suuruses naise rõivanumbriks. Kuidas ma veenan teda, et ta ei pea õhtusööki vahele jätma, sest ta on ostnud endale kolm numbrit suuremad püksid, aga ta ei ole tegelikult juurde võtnud?» tunneb naine muret.

Tema postitust on siiani jagatud juba 75 000 korda. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles