Video: mees, kellel on üle 700 koera

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakesh Shukla
Rakesh Shukla Foto: Youtube

Indias elavat arvutiinseneri Rakesh Shuklat saab pidada tõeliseks koeraarmastajaks, sest tal on 735 erinevast tõust hüljatud koera.

BBC teatel kuulub indialasele Karnataka osariigi pealinna Bangalore’i lähistel kolme ja poole hektari suurune farm, kus ta koerad elavad.

Suur osa sinna jõudnud koertest on tänavakoera, kuid nende seas on ka omanike poolt hüljatud koeri. Viimati lisandus 22 tõukoera, kelle omanik oli ärimees, kes kuritegeliku gängi poolt maha lasti ja kelle koerad omapead jäid.

45-aastase indialase sõnul on koerad tema laped ja tema on nende isa.

«Tegemist on koertega, mida keegi ei taha. Osa neist ei ole ilusad ega taltsad, osa neist on väga haiged,» teatas koeraomanik.

Shuklal on edukas programmeerimisfirma, mille ta kümme aastat tagasi koos oma naisega asutas ja selle tõttu saab ta ülal pidada suurt koertekarja.

«Olen töötanud Delhis, kuid ka USAs ning siis rajasin Bangalore’i oma firma. Mu elu kukges nii nagu rikastel ikka kulgeb, kallid autod ja majad, pidevad peod. Olen palju reisinud ja mu elus oli kõik olemas, kuid ma ei olnud ikka õnnelik, kuid 2009. aastal saabus minu ellu 45 päeva vanune kuldne retriiver Kavya ja kõik muutus. Mu elu sai järsku eesmärgi,» meenutas indialane.

Ta lisas, et koer kartis teda alguses, kuid siis sai aru, et uute peremeest saab usaldada.

Hiljem tuli talle koeri juurde ja 2012. aastal ostis ta farmi, et neid ära mahutada.

Indialane tegeleb koertega 3 -4 päeval nädalalas, ülejäänud ajal hoolitsevad koerte eest kümme palgatud inimest, kelle seas on ka loomaarste ja kokki, kes tunnevad koerte vajadusi.

Shukla rohkem kui 700 koera söövad päevas umbes 200 kilogrammi kanaliha ja sama suure koguse riisi. Haiged koerad saavad lisaks ravimeid.

Koerafarmi pidamine maksab ööpäevas 45 000 – 50 000 ruupiat (600 – 700 eurot), millest 93 protsenti tuleb tema enda taskust ja ülejäänud osa annetustest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles