Rahandusministeerium vähendab juhtide arvu

Merje Pors
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahandusministeeriumi hoone Tallinna kesklinnas..
Rahandusministeeriumi hoone Tallinna kesklinnas.. Foto: Peeter Langovits.

Rahandusministeeriumi põhimääruse muutmisega väheneb juhtide ametikohtade arv 27 võrra.

Struktuur muutub

Valitsus kinnitas tänasel istungil rahandusministeeriumi põhimääruse muutmise heaks, teatas valitsuse kommunikatsioonibüroo.

Muutusega soovitakse lihtsustada asutuse ülesehitust – 18 osakonnast ja 41 talitusest moodustub määruse kohaselt 34 struktuuriüksust (31 osakonda ja 3 talitust). Muudatustest tulenevalt uuendatakse ka osakondade vastutusalasid.

Struktuurimuudatuste ja koondamistega tahab rahandusministeerium tuleval aastal kokku hoida 12 miljonit krooni.

Tekitab pingeid

Esmaspäeval kirjutas Postimees.ee, et kavandatav struktuurimuudatus tekitab mitme rahandusministeeriumi töötaja või sellega seotud olnud inimese sõnul asutuses pingeid.

Endise rahandusministri Taavi Veskimägi väitel on tegu jätkuga viimasel paaril aastal ministeeriumi tabanud segadustele, organisatsiooni nõrgenemisele ja kaalukuse kaotusele teiste riigiasutuste hulgas.

Veskimägi seab kahtluse alla eelnõu seletuskirja väite, et uus süsteem toob ministeeriumile rahalise kokkuhoiu, pidades reaalseks, et tulevaste osakonnajuhatajate palga ühtlustamine saab olema pigem endiste talituste juhatajate palga tõstmise kaudu.

Reform sai kriitika osaliseks ka valitsuse möödunud neljapäevasel kabinetiistungil, kus seati kahtluse alla seletuskirja väide, et uus struktuur parandab ministeeriumi kommunikatsiooni teiste riigiasutustega.

Postimees.ee soovis ka rahandusministeeriumi kommentaari struktuurimuutuste kohta, kuid seni ei ole seda tulnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles