Tartu Milli ähvardab hiigeltrahv maksupettuse eest (1)

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TRT01: TARTU VESKI : TARTU, EESTI, 15OCT13 -  
Politsei ning Maksu- ja Tolliameti
TRT01: TARTU VESKI : TARTU, EESTI, 15OCT13 - Politsei ning Maksu- ja Tolliameti Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Lõuna ringkonnaprokuratuur süüdistab ASi Tartu Mill käibedeklaratsioonides valeandmete esitamises, mille tõttu jäi riigile laekumata käibemaksu summas 1 233 761 eurot. Süüdimõistmisel saab kohus ettevõttele määrata rahalise karistuse kuni 16 miljonit eurot.

Süüdistuse kohaselt esitas aktsiaselts Tartu Mill käibedeklaratsioonides valeandmeid 2012. aasta jaanuarist kuni 2013. aasta septembrini.

Ettevõtte selleaegset ostujuhti süüdistatakse kaheksaliikmelise kuritegeliku ühenduse kaasabil valeandmete esitamise organiseerimises. Kohtueelse menetluse raames kogutud tõendid viitavad sellele, et kuritegeliku ühenduse liikmed kasutasid üle 30 variettevõtte, mille kaudu näidati tehinguid, mida tegelikult ei toimunud.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles