Jäine ahvatlus jõululaual: rikkalik vaarika-brownie jäätisetort

Dagmar Lamp
, Postimehe naisteportaali juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jäätisetort
Jäätisetort Foto: Merilin Siimpoeg

Maitsev jäätiseelamus annab jõulukuule sära ning üks luksulik jäätisetort ei jäta külmaks ka kõige suuremaid magusagurmaane. 

Toidublogija Merilin Siimpoeg soovitab hõrgu vaarika-brownie jäätisetordi retsepti, milles saavad kokku rikkalik šokolaadikook, hapukas vaarikavaht ja maailma parim maius – jäätis! Võta torditegu ette siis, kui ootad külla suuremat seltskonda, sest see jäine maius tuleb enne sulamist võimalikult kiiresti ära süüa!

Vaja läheb (kuuele-kaheksale):

  • 1 karp (750 ml) Premia vaarika-brownie koorejäätist
  • 0,5 karpi (375 ml) Premia karamelli-mandlijäätist

Brownie:

  • 125 g võid
  • 150 g tumedat šokolaadi
  • 125 g suhkrut
  • 2 muna
  • 60 g nisujahu
  • ¼ tl soola

Vaarikavaht:

  • 200 ml vahukoort
  • 2 tl suhkrut
  • 60 g vaarikatoormoosi

Šokolaadikaste:

  • 50 ml vahukoort
  • 25 g tumedat šokolaadi

Kõigepealt valmista šokolaadikook ehk brownie. Selleks tükelda šokolaad ja sulata see koos võiga vesivannis. Lase šokolaadisegul mõni minut jahtuda. Seejärel sega juurde suhkur ja vahustatud munad. Vala tainas küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva koogivormi (18-20 cm) põhja. Küpseta 175 kraadi juures 20-25 minutit. Lase koogil täielikult maha jahtuda.

Võta nüüd seesama koogivorm, milles šokolaadikooki küpsetasid ja vooderda see toidukilega. Suru vaarika-brownie jäätis tihedalt vormi põhja. Vaarika-brownie jäätise peale määri karamelli-mandlijäätist. Võta mõlemad jäätised 30 minutit varem sügavkülmikust välja, et need saaksid pehmeneda. Vooderda jäätis nüüd toidukile alla ja hoia 2-3 tundi sügavkülmas, et see jäätuks.

Aseta šokolaadikook tordialusele valmis. Vahusta vahukoor suhkruga kergelt vahtu. Lisa nüüd vaarikamoos ja vahusta uuesti seni kuni saad paksema vaarikavahu. Tõsta vaarikavaht juba pritskotti valmis. Valmista ka šokolaadikaste. Selle jaoks kuumuta koor keemiseni ja lisa šokolaaditükid. Sega kuni šokolaad on sulanud.

Eemalda jäätis toidukilega koos vormist ja tõsta see šokolaadikoogi peale nii, et vaarika-brownie osa jääks ülesse poole. Pritsi nüüd vaarikavahutupsud koogile ja nirista kook üle šokolaadikastmega. Serveeri kook kohe!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles