Pentus-Rosimannusest sai Eesti-USA parlamendirühma juht

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keit Pentus-Rosimannus.
Keit Pentus-Rosimannus. Foto: Mihkel Maripuu

Riigikogu Eesti-USA parlamendirühma esimeheks sai majandus- ja taristuministriks asunud keskerakondlase Kadri Simsoni asemel Reformierakonda kuuluv endine välisminister Keit Pentus-Rosimannus.

Pentus-Rosimannuse sõnul on Ameerika Ühendriigid Eesti jaoks oluline ja tugev liitlane. Ta avaldas lootust, et koostöö jätkub ka USA uue presidendi Donald Trumpi ametiajal, teatas riigikogu pressiteenistus.

«Tahame hoida ning edasi arendada tihedaid ja häid suhteid Eesti parlamendi ja USA kongressi vahel. Olen kindlalt seda meelt, et mida rohkem on meil otsesuhtlust, mida rohkem saame omalt poolt otse selgitada olukorda meie piirkonnas ja anda vahetut informatsiooni, seda parem,» ütles Pentus-Rosimannus pressiteates.

Eesti-USA parlamendirühma kuulub 36 saadikut kõigist kuuest fraktsioonist, parlamendirühma aseesimehena jätkab reformierakondlane Anne Sulling.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles