Rohelised nõuavad põlevkivi arengukava tagasi võtmist

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põlevkivi karjäär Aidus.
Põlevkivi karjäär Aidus. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Riigikogu roheliste fraktsioon nõuab valitsuselt, et see võtaks tagasi praegu parlamendi menetluses oleva põlevkivi kasutamise riikliku arengukava.

Samuti soovivad rohelised, et valitus kiidaks heaks ja esitaks parlamendile kinnitamiseks koos huvigruppidega koostatud arengukava variandi, teatab erakonna pressiesindaja.

Vastava otsuse eelnõu andis fraktsioon täna riigikogus üle.

Fraktsiooni aseesimehe Marek Strandbergi sõnul on selle arengukava tagasivõtmisel mitmeid põhjuseid.

«Esimene on loomulikult see, et huvigruppide kaasamismehhanism on jäänud formaalseks mitte sisuliseks, läbirääkimistelaua taga tekkinud arusaamad on riigikogule esitatud arengukavast välja jäänud,» teatas ta.

Teiseks on arengukava tema hinnangul majanduslikult suhteliselt pinnapealselt analüüsitud ja käsitlusest on välja jäetud kaudsed kulud, mida põlevkivikasutus ühiskonnale tekitab ning mis tuleb paratamatult kinni maksta.

«Kolmas aspekt on seotud sellega, et põlevkivi arengukava ei sisalda sisulisi majanduslikke meetmeid põlevkivikasutusest võimalikult suure riikliku tulu saamiseks ega käsitle parima võimaliku tehnoloogia kasutamist,» märkis Strandberg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles