Merkeli vaenlased asusid rünnakule (4)

Kadri Veermäe
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksamaa liidukantsler Angela Merkel ja riigi välisminister Frank-Walter Steinmeier eile Berliinis teel jõuluturu suunas.
Saksamaa liidukantsler Angela Merkel ja riigi välisminister Frank-Walter Steinmeier eile Berliinis teel jõuluturu suunas. Foto: Hannibal Hanschke/Reuters/Scanpix

Saksamaa liidukantslerit Angela Merkelit tabas Berliinis toimunud rünnaku järel ootuspärane immigratsiooni suhtes vaenulikumalt meelestatud poliitikute kriitika. Merkel teatas eile, mil juhtumi üksikasjad olid veel ebaselged, et kui süüdlaseks osutub migrant, oleks tegu tõeliselt kahetsusväärse juhtumiga.

«Kui tuleb välja, et ründaja on pagulane, on see eriti võigas kõikidele sakslastele, kes on iga päev aktiivselt pagulasi aidanud, ning ka nendele inimestele, kes tõesti vajavad meie kaitset ja üritavad meie ühiskonda lõimuda,» ütles musta rõivastunud kantsler Berliinis ajakirjanikele.

Siiski ärgitas Merkel sakslasi hirmule mitte alla vanduma. «Me ei taha elada olukorras, mil hirm või kurjus meid halvab. Me leiame jõudu, et elada nii, nagu me Saksamaal elada tahame: vaba, ühtse ja avatuna,» lisas ta.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles