Toomas Lepp tahab jätkata «Vaba mõtte klubi» tegemist (5)

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toomas Lepa Facebooki postitatud foto.
Toomas Lepa Facebooki postitatud foto. Foto: Kuvatõmmis

Tallinna Televisiooni (TTV) endine juht Toomas Lepp soovib jätkata «Vaba mõtte klubi» saate tootmist, millega seoses ta kriminaaluurimise alla sattus.

«Täna oli Tallinna TVs viimane «Vaba mõtte klubi». See oli esimene 110st, mida mina ei teinud, mida aga tehti minu formaadi kohaselt. Sisu oli saatele omane,» kirjutas Lepp kaheksa tundi tagasi sotsiaalmeedias.

Lepp tänas kõiki, kes saadetes viie aasta vältel osalesid, märkides, et nad kõik võivad tunnistada – saadet tehti vabalt ja mõeldi vabalt. Eriline tänu läks keskerakondrlasele Peeter Ernitsale. «Ma ei tea, kas peaminister Jüri Ratas vaatas, aga temal ja Andres Anveldil peaks pärast saatest kuuldut infot käed-jalad tööd täis olema,» märkis Lepp.

««Vaba mõtte klubi» tegemist aga kindlasti jätkan juba uuel ajal ja uues kohas. Hakkan otsima rahastajaid, reklaamiandjaid ja muidu häid inimesi,» lisas Lepp.

Postimees kirjutas detsembri alguses, et Lepale esitatud kuriteokahtlustuse järgi tegi ta telekanali hittsaatest «Vaba mõtte klubi» endale varjatud rahamasina, müües saadet enda juhitud telekanalile tuttavate varifirma OÜ KVA Telecom kaudu ja lastes tootmiskulud samal ajal kanda Tallinna TV-l.

Uurijail tekkis veendumus, et telejuht Lepp on alates 2013. aasta sügisest omastanud kokku umbes 200 000 eurot Tallinna TV raha. See teeb umbes 70 000 eurot aastas. Skeemist oli väidetavalt teadlik ka nüüdseks endine Tallinna TV peatoimetaja Mart Ummelas.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles