Esimest korda Postimehes toimunud aasta sportlaste valimisel anti rekordarv hääli

Kadi Parts
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ksenija Balta.
Ksenija Balta. Foto: DOMINIC EBENBICHLER/Scanpix

Eesti aasta sportlaste valimise rahvahääletus kujunes läbi aegade aktiivseimaks. Kokku hääletati Postimehe veebikeskkonnas oma soosikute toetuseks rekordiliselt 105 968 korral, mida on senise rekordaastaga võrreldes ümmarguselt koguni 2,5 korda rohkem.

«Aasta sportlane 2016» rahvahääletusel osales rekordiliselt ligi 106 000 hääletajat

Eesti aasta sportlaste valimise rahvahääletus kujunes läbi aegade aktiivseimaks. Kokku hääletati Postimehe veebikeskkonnas oma soosikute toetuseks rekordiliselt 105 968 korral, mida on senise rekordaastaga võrreldes ümmarguselt koguni 2,5 korda rohkem.

Eesti Olümpiakomitee peasekretäri Siim Suklese sõnul oli rahvahääletusest osavõtt tänavu muljetavaldav. «Rekordiline on selle kohta vähe öeldud. Tõenäoliselt mängib siin suurt rolli see, et silmapaistvaid saavutusi tuli tänavu paljudelt sportlastelt. Tahtmine oma sõna sekka öelda ja tihedas konkurentsis oma lemmiku poolt hääl anda ilmselt motiveeris hääletama ka paljusid inimesi, kes varem ei ole aasta sportlase rahvahääletusest osa võtnud. Kindlasti on kõigil põhjust teisipäevast auhinnagalat pikisilmi oodata, sest tänavu on enamikus kategooriates konkurents äärmiselt põnev ja pingeline ning ette võib tulla ka üllatusi,» ütles Sukles.

Aasta meessportlane, naissportlane, võistkond ja treener selgitatakse välja rahva, spordiajakirjanike ja spordiorganisatsioonide hääletustulemuste liitmisel. Praeguseks on lõppenud kõik hääletusvoorud. Hääletustulemuste põhjal on «Aasta sportlane 2016» nominendid järgmised (tähestikulises järjekorras):

Aasta meessportlane 2016: Gerd Kanter, Ragnar Klavan, Martin Kupper, Rasmus Mägi

Aasta naissportlane 2016: Ksenija Balta, Irina Embrich, Anett Kontaveit, Kelly Sildaru

Aasta võistkond 2016: autoralli meeskond Ott Tänak ja Raigo Mõlder, sõudmise neljapaat, vehklemise epeenaiskond, võrkpalli rahvusmeeskond

Aasta treener 2016: Gheorghe Cretu, Matti Killing, Tõnis Sildaru, Aleksander Tammert

Aasta sportlased kuulutatakse välja 27. detsembril Nordea Kontserdimajas toimuval galaõhtul «Spordiaasta tähed 2016», millest saab otseülekannet jälgida Kanal 2 ja Postimees Online’i vahendusel.

Spordiorganisatsioone osales aasta parimate valimisel 63 ja spordiajakirjanikke 44. Spordiajakirjanikud tegid oma eelistused teatavaks esmaspäeval, spordiorganisatsioonide ja rahvahääletuse tulemused avalikustatakse pärast spordigalat.

Spordiaasta Tähed 2016 auhinnagalat korraldab Eesti Olümpiakomitee ning toetavad Eesti Meedia, Sportland ja Eesti Kultuurkapital.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles