Noored võtavad üha agaramalt kodulaenu

Gert Siniloo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marju Rohtmets ostis endale korteri Nõo alevikku.
Marju Rohtmets ostis endale korteri Nõo alevikku. Foto: Sille Annuk

Ehkki tavaarusaama järgi eelistavad noored inimesed kodu ostmise asemel üürikorteris elada, näitavad pankade andmed, et tegelikult on noored ühed aktiivsemad laenuturul osalejad.

Tallinlane Madis, kes sai koduomanikuks kolm ja pool aastat tagasi, elab Kalamajas ühetoalises korteris, mille juurde kuulub ka keldriboks. Ta kiidab kodulinnaosa elukeskkonda – arhitektuur on äge, lähedal asuvad poed, kohvikud, meri ja pargid. Kesklinna tööle jõudmiseks kulub jalgrattaga alla 15 minuti ning ka peolt pole raske jalgsi koju kõndida. Päris oma kodu ostmise põhjusena toob Madis esile rahalised kaalutlused.

«Toonase palgaga sain elamisele kulutada maksimaalselt 200 eurot pluss kommunaalmaksed. Sellise hinnaga üürikortereid leidus, aga mitte seal, kus oleksin tahtnud elada,» räägib 29-aastane meediaäris tegutsev pealinlane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles