Päkapikk jättis jõulukalendri Eestis tööta

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu saksa kogukonna üks jõulutraditsioone on koos perega piparkoogimajade meisterdamine, millest sel korral võttis osa mitukümmend inimest.
Tartu saksa kogukonna üks jõulutraditsioone on koos perega piparkoogimajade meisterdamine, millest sel korral võttis osa mitukümmend inimest. Foto: Kristjan Teedema

Sõltuvalt ajaloost, aga ka siin tegutsevate ülikoolide ja teiste asutuste tõttu on Tartu üsna mitmekultuuriline linn. Pühade eel piilus Tartu Postimees sisse Tartu sakslaste kogukonda, et uurida nende jõulukombeid ja seda, mis tõi neid Emajõelinna.

Kui palju võib Tartus sakslasi elada, pole enam täpselt teada, tõdes pagaritöökodasid tehnika ja toorainetega varustava ettevõtte Balt-Hellin omanik Otto Schütt. Kui Eesti taasiseseisvumise järel hoidsid need sakslased, keda elutee siia tõi, tugevasti ühte, siis aja jooksul on tihenenud sidemed kohaliku kogukonnaga.

Lastele piparkoogimajad

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles