Berliini rünnaku kahtlusalust ei leitud Stockholmis maandunud lennult

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anis Amri
Anis Amri Foto: HANDOUT/AFP/Scanpix

Mitme uudisteagentuuri teatel jäi Saksamaa Berliini esmaspäevases jõulutururünnakus kahtlustatav tuneeslane mitmel korral nii enne kui pärast rünnakut turvakaamerate vaatevälja.

Saksa politsei teatel on 24-aastast Anis Amrit näha turvakaameravideol nii 14. kui 15. detsembril Berliini Moabiti linnaosas asuvasse mošeesse sisenemas kui sealt lahkumas.

Lisaks jäi mees veel paar tundi pärast sel esmaspäeval toimunud rünnakut turvakaamerate ette.

Berliini jõuluturu rünnakus kahtlustatav Anis Amri / Handout/Reuters/Scanpix
Berliini jõuluturu rünnakus kahtlustatav Anis Amri / Handout/Reuters/Scanpix Foto: HANDOUT/Reuters/Scanpix

Pärast turvakaamerate lindistuste läbivaatamist tegi Berliini politsei haarangu nimetatud mošees, kuid sealt Amrit ei leitud.

Rootsi meedia teatel sai Rootsi politsei vihje Saksa politseilt, et Anis Amri võis lennata Stockholmi. Kuid eile Berliinist Stockholmi lennanud ja Arlanda lennuväljale maandunud lennukis seda meest ei olnud ja kedagi ei arreteeritud.

Saksa väljaanded viitasid politseiallikale, mille teatel võib Amri ikka Berliinis redutada ning ta võib arstiabi vajada, kuna ta nägu sai veoautorünnakus autoklaasi katkiminemisel vigastada.

Saksa võimud panid Amri jälile ja tabamiseni viiva vihje eest välja 100 000 eurot, kuid seni ei ole mehe asukohta suudetud kindlaks teha. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles