Linnajuht tahab kesklinna kiirusepiirangut 40 km/h

Urmas Seaver
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liiklus Tallinna kesklinnas.
Liiklus Tallinna kesklinnas. Foto: Peeter Langovits

Tallinna kesklinna vanem Marek Jürgenson tegi linnavalitsusele ettepaneku piirata kesklinnas piirkiirust 40 kilomeetrini tunnis.

Jürgensoni ettepaneku kohaselt hakkaks uus piirkiirus kehtima 1. maist kesklinna tasulise parkimisala ulatuses.

Kesklinna vanem viitas oma kirjas linnapea Edgar Savisaarele, et linnavolikogu kinnitatud liiklusohutuse programmis on ühe liiklusturvalisuse meetmena välja pakutud kesklinna piirkiiruse langetamist 40 kilomeetrini tunnis.

Sama soovituse esitas Jürgensoni sõnul ka maanteeameti liiklusuurimus 2004. aastal.

«Liiklusohutuse statistika näitab, et endiselt hukkub ja saab vigastada Tallinnas üle kahe korra rohkem jalakäijaid kui Helsingis, kus 16 aastat tagasi kehtestatud kiiruspiirang 40 kilomeetrit tunnis on liikluse varasemast tunduvalt turvalisemaks muutnud,» märkis Jürgenson.

Tema sõnul kogub diskussioon Tallinna südalinna liikluse rahustamise teemadel hoogu iga paari aasta tagant, kuid liiklusspetsialistide pakutud kindel abinõu - piirkiiruse langetamine pole siiani reaalsuseks saanud.

Jürgenson tõdes, et autojuhtide liikluskäitumine on Tallinnas tehtud monitooringu kohaselt halvenenud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles