Maroko hoiatas Saksamaad kaks korda Amri eest (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turvakaamera kaadrid Anis Amrist Berliinis asuvas mošees.
Turvakaamera kaadrid Anis Amrist Berliinis asuvas mošees. Foto: CCTV

Maroko võimud hoiatasid kaks korda Saksamaa luureteenistust Berliini terrorirünnaku korraldanud Anis Amri eest, vahendas Yle ajalehe Die Welt artiklit.

Ajaleht avaldas oma internetiküljel Maroko suursaatkonnast saadud faksi. Selles kinnitatakse, et Maroko luureteenistus teatas sakslastele 19. septembril ja 11. oktoobril Amri valmisolekust korraldada terrorirünnak.

Hoiatusest kirjutas esimesena internetikülg Mondafrique.com, mille andmetel oli Amri Saksamaal viibides ühenduses vähemalt kahe sunniitliku terrorirühmituse Islamiriik liikmega. Neist üks oli samuti marokolane, kelle passi Berliini politsei oli konfiskeerinud.

Pühasõdalastega seotud uudisteagentuur Amaq avaldas reedel video, milles tuneeslane Amri vandus truudust Islamiriigi liidrile Abu Bakr al-Baghdadile. 19. detsembril Berliinis aset leidnud terrorirünnakus hukkus 12 ja sai kannatada 48 inimest.

Itaalia politsei lasi Amri reedel Milanos maha.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles