Bitcoini väärtus on kevadest pea kahekordistunud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bitcoini automaat New Yorgis.
Bitcoini automaat New Yorgis. Foto: BRENDAN MCDERMID/REUTERS

Virtuaalvaluuta bitcoini väärtus on alates kevadest pea kahekordistunud, selgub selle väärtust jälgiva internetikülje CoinDesk indeksist, edastas laupäeval Bloomberg News.

Enne jõule tõusis ühe bitcoini väärtus vahepeal 920 USA dollarini.

Veel maikuuni oli bitcoini väärtus püsinud alla viiesaja dollari. Juulis kerkis väärtus 768 dollarini seoses Hongkongis aset leidnud suure valuutavargusega, kuid taandus hiljem 600 dollari kanti.

Analüütiku Le Xiaotiani hinnangul on virtuaalraha väärtust tõstnud ebastabiilsus kogu maailmas.

"Terrorirünnakud Euroopas on lisanud nõudlust niiöelda turvasadamate järele ja kulla hind langes Donald Trumpi presidendiks valimise järel," rääkis Huobi asjatundja Bloombergile. Bitcoini väärtust on tema hinnangul mõjutanud ka USA keskpanga otsus tõsta baasintressi.

Bitcoin baseerub erinevate omanike poolt hallatavatel serveritel üle maailma ning seda seostatakse kuritegudega nagu uimastite ja relvade ostmine varjatud internetilehekülgedel. Samas peetakse krüptoraha tsentraliseerimata süsteemi, mis ei vaja keskset institutsiooni nagu pank, efektiivseks ja isereguleerivaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles