Jüri Allik ja Karin Täht: mis seletab meie laste edu PISA testis? (3)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Allik
Jüri Allik Foto: Pm

Eesti laste edu PISA testis on püütud seletada erinevalt, kuid kõrvale on jäetud oluline tegur – head geenid ja hea kasvatus, kirjutavad TÜ teadlased Jüri Allik ja Karin Täht.

Kõigepealt kiitkem meie 15-aastaseid poisse ja tüdrukuid, kelle PISA tulemused viisid Eesti maine kõrgemale kui enne. Singapuri ja Jaapani järel maailmas kolmas ja Euroopas esimene tulemus loodusteaduses on fantastiline saavutus! Olles üksmeelselt rõõmsad Eesti õpilaste tubliduse üle, kerkib aruteludes küsimusi, mis on selle edu põhjus ja millised hariduspoliitilised otsused on seda soodustanud. Minister Mailis Reps rõhutas PISA tulemusi esitledes, et Eesti õpetajad teevad väga head tööd, millega tuleb kindlasti nõus olla.

Üks oluline Eesti õpilaste edu põhjus on aga täiesti põhjendamatult tähelepanuta jäänud. Tõsi, see põhjus ei ole otseselt PISA raportist välja loetav, küll aga on see hästi teada neile, kes tegelevad vaimse võimekuse uurimisega.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles