Video! Pekist priiks: enam kui 300 osalejat startisid pikamaa matkale

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jõulud on tuntud ka kui söömapüha. Ja just seepärast startis enam kui 300 osalejat pikamaa matkale Tartus ja Tallinnas. Eesmärgiks loomulikult, pekist priiks saada!

Vaata videot!

Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Jõululauad olid ilmselt lookas pea kõikides peredes ja neid kilokaloreid kokku lugeda, mis sealt saadi, on ilmselgelt võimatu.

Et midagigi saavutatud summast maha lahutada, kogunesid reipamad inimesed matkarajale ja pea kõik neist ka tunnistasid, et jõululaua taga toidukoguste üle mõõtu ei peetud.

Matk võeti ette stiilis - viis minutit kõndimist, viis minutit sörkimist, mis on muuseas parim viis pikamaa läbimiseks.

Matka peakorraldaja Margus Püvi: Ega see tegelikult lihtne ei ole. Võib-olla joosta oleks isegi kergem. Aga meie nimetame seda social maratoniks, kus vahepeal saab ka rahulikult juttu rääkida.

Teekond kolme puhke ja kolme söögipeatusega oli üle 40 kilomeetri pikkune. Paras katsumus, kus vahepeal võib peale tulla ka käegalöömise tunne, kuid eks kambas on sellele katsumusele ka kergem vastu pidada.

Matk sai alguse hommikul kell kümme nii Tartu, kui ka Tallinna lähistel, teekonna pikkuseks 10-40 kilomeetrit ja iga osavõtja sai valida vastavalt oma võimetele sobiva grupi, millega liituda. Kõige kiiremad jõudsid finišisse nelja kuni viie tunniga.

Äge ettevõtmine, kas pole?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles