Ansip kahtleb rahandusministeeriumi sisereformi põhjendatuses

Merje Pors
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahandusministeeriumi soov vähendada juhtide ametikohtade arvu 27 võrra ja korrastada struktuuri tekitab pingeid.
Rahandusministeeriumi soov vähendada juhtide ametikohtade arvu 27 võrra ja korrastada struktuuri tekitab pingeid. Foto: Caro / Scanpix.

Peaminister Andrus Ansip ütles, et ta ei ole sugugi veendunud rahandusministeeriumi struktuurimuudatuste põhjendatuses.

«Ma isiklikult ei ole sugugi veendunud selles, et talituse juhtide ümbernimetamine osakonnajuhatajateks on kindlasti põhjendatud ja kõige õigem samm,» ütles Ansip tänasel valitsuse pressikonverentsil.

Ta nentis, et struktuurimuutused tekitavad alati pingeid ja intriige.

Peaministri sõnul arutas valitsus rahandusministeeriumi struktuurimuudatusi väga põhjalikult ja otsustati siiski toetada rahandusministri esitatud eelnõu.

«Eksisteerivat struktuuri isiklikult pean funktsionaalsemaks kui uut struktuuri. Mulle tundub, et uues struktuuris on administraatoritele juhtidena pööratud suuremat tähelepanu kui funktsionaalse sidususe tekitamisele,» kommenteeris ta.

Ansip täpsustas, et Euroopa Liidu fondidega tegelevate inimeste arv uue struktuuri kehtestamise järel ei vähene.

Rahandusministeeriumi põhimääruse muutmisega väheneb juhtide ametikohtade arv 27 võrra.

Muutusega soovitakse lihtsustada asutuse ülesehitust – 18 osakonnast ja 41 talitusest moodustub määruse kohaselt 34 struktuuriüksust (31 osakonda ja 3 talitust). Muudatustest tulenevalt uuendatakse ka osakondade vastutusalasid.

Esmaspäeval kirjutas Postimees.ee, et kavandatav struktuurimuudatus tekitab mitme rahandusministeeriumi töötaja või sellega seotud olnud inimese sõnul asutuses pingeid.

Endise rahandusministri Taavi Veskimägi väitel on tegu jätkuga viimasel paaril aastal ministeeriumi tabanud segadustele, organisatsiooni nõrgenemisele ja kaalukuse kaotusele teiste riigiasutuste hulgas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles