Liiklusõnnetustes on tänavu hukkunud veerandi võrra rohkem inimesi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Avariiohvrite arv on kasvanud.
Avariiohvrite arv on kasvanud. Foto: Politsei

Eestis on tänavu liiklusõnnetustes hukkunud veerandi võrra rohkem inimesi kui mullu samal ajal, samas on inimvigastatutega liiklusõnnetuste arv vähenenud.

Tänavu kahe kuuga hukkus liiklusõnnetustes 13 inimest, mullu jaanuari ja veebruari jooksul sai liikluses surma üheksa inimest, ütles maanteeameti peadirektori nõuniku kohusetäitja Villu Vane BNSile.

Jaanuaris hukkus liiklusõnnetustes seitse ja veebruaris kuus inimest. Nii tänavu jaanuaris kui ka veebruaris oli hukkunuid kahe võrra rohkem kui mullu samal kuul.

Tänavu on Eestis juhtunud 147 inimvigastatutega liiklusõnnetust, milles sai vigastada 203 inimest. Võrreldes mullusega on tänavu vigastatutega liiklusõnnetusi 31 võrra ning vigastatuid 25 võrra vähem.

Kaks tänavu liikluses hukkunud inimest said sõidukilt löögi. 11 inimest said surma üheksas liiklusõnnetuses, milles põrkasid kokku sõidukid. Kolm hukkunuga kokkupõrget juhtusid ristmikul. Kuues hukkunuga kokkupõrkes oli üks õnnetuses osalenud sõiduk veoauto.

Vane sõnul on selle aasta kahe kuu põhjal veel raske õnnetuste arvu kasvu kohta järeldusi teha. Ta avaldas lootust, et tänavu tuleb liikluses vähemalt sama hea aasta kui oli mullu, mil liiklusõnetustes hukkus kõige vähem inimesi viimase poole sajandi jooksul. «Liiklusohutus on eelkõige meie kõigi enda teha,» märkis ta.

Maanteeameti andmetel juhtus mullu Eesti 1340 inimkannatanuga liiklusõnnetust, milles hukkus 78 ja sai vigastada 1712 inimest. Mullu oli esimene aasta Eestis rohkem kui poole sajandi järel, mil liiklusõnnetustes hukkunute arv jäi alla saja. Liikluses hukkunute arv tõusis Eestis üle saja 1947. aastal.

2009. aastal juhtus Eestis 1505 inimkannatanuga liiklusõnnetust, milles hukkus 100 ja sai vigastada 1930 inimest. 2008. aastal hukkus Eestis 1868 liiklusõnnetuses 132 ja sai vigastada 2398 inimest. Viimase poole sajandi kõige traagilisem aasta oli 1991, kui Eestis hukkus liikluses 491 ja sai vigastada 2175 inimest.

Eesti rahvuslik liiklusohutuse programm aastani 2015 on seadnud eesmärgiks, et aastas ei tohi Eestis liikluses hukkuda üle saja inimese.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles