Savisaar viivitab tervisehädade tõttu järelevalvekomisjonile vastamisega (1)

Karin Kangro
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Savisaar.
Edgar Savisaar. Foto: Erik Prozes

Keskerakonna endine esimees, Tallinna linnapea kohalt kõrvaldatud Edgar Savisaar palub erakondade rahastamise järelevalve komisjonilt tervislikele põhjustele viidates lisaaega, et pakkuda kompromissi linnale eelmiste kohalike valimiste eelsete valimisreklaamide eest 117 000 euro tasumiseks, kirjutab ERRi portaal.

Savisaar pidi riigikohtu otsusega jõustunud ettekirjutuse täitma ja reklaamikulud linnale tagastama 10. detsembriks, kuid seda ta ei teinud. Mõned päevad hiljem teatas Savisaare esindaja, vandeadvokaat Oliver Nääs komisjonile, et soovib otsida ettekirjutuse täitmise osas kompromissi. «Kuna ettepanekus ei olnud kirjas, millist kompromissi silmas peetakse, siis me andsime kuni järgmise reedeni (23. detsembrini – toim.) aega sõnastada kompromissi sisu,» ütles komisjoni esimees Ardo Ojasalu detsembri keskel Postimehele.

Ojasalu sõnul on advokaat nüüdseks aga teatanud, et Savisaar ei saa tervislikel põhjustel komisjonile konkreetset pakkumist teha ja palub selleks 6. jaanuarini lisaaega. «Meil ei ole tänases seisus mõtet hakata menetlust kõvasti kruvidega kinni keerama, vaid pigem menetleme tasakaalukalt edasi ja pärast 6. jaanuari teeme kirjaliku koosoleku,» ütles Ojasalu ERRile.

Komisjon on kaasanud keelatud annetuse tagastamise menetlusse ka Keskerakonna, kellele on selgitatud, et kui ettekirjutust ei täideta, võib komisjon teha siseministrile ettepaneku vähendada erakonnale riigieelarvest eraldatava toetuse suurust. Kui kokkuleppele ei jõuta, pöördub komisjon Ojasalu sõnul kindlasti mingil hetkel siseministri poole, samas ei soovita sellega kiirustada.

Komisjon tegi Savisaarele juba eelmise aasta alguses ettekirjutuse, mille kohaselt pidi ta tasuma linnale 2013. aasta kohalike valimiste eel tehtud «Tallinn liigub» reklaami, telekanalis PBK näidatud venekeelse reklaamklipi ja Hiiu staadioni avamise reklaami kulud. Pärast pikki kohtuvaidlusi otsustas riigikohus tänavu novembris jätta Savisaare kaebuse rahuldamata.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles