Elektrilevi peab võrgutasusid vähendama

Karel Reisenbuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elektrilevi.
Elektrilevi. Foto: Mihkel Maripuu

Eile teatas konkurentsiamet, et nõuab Elektrilevilt võrgutasude langetamist pea seitsme protsendi võrra. Pärast muutust peaks kodutarbijale elektrienergia hind langema ligi neli protsenti.

Konkurentsiameti teatel tuvastati, et Elektrilevi OÜ rakendatavad võrgutasud ei ole kulupõhised ja tegi ettevõttele vastavasisulise ettekirjutuse, millega nõutakse, et Elektrilevi peab võrgutasu langetama 6,7 protsenti. Keskmisele kodutarbijale peaks elektri lõpphind langema umbes 3,6 protsenti.

Ettevõtte kulude läbivaatamiseks vajalikud materjalid on Elektrilevi sõnul konkurentsiametile esitatud tänavu 1. märtsil. Nende sõnul on võrguettevõtte kulude läbivaatus alati pikaajaline protsess, millest valdav osa on praeguseks läbitud, kinnitas ettevõte.

«Esitame konkurentsiametile tähtajaks hinna langetamise taotluse ja anname sellest kindlasti meedia kaudu ka laiemale avalikkusele teada,» lubas ettevõte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles