Valitsuse peamine eesmärk on parandada inimeste elukeskkonda

Jüri Ratas
, peaminister
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Ratas.
Jüri Ratas. Foto: Internet

Kui riigikogu võttis sel suvel vastu haldusreformi seaduse, siis tegelikult algas sellega alles reformi esimene ja ettevalmistav etapp. Seadus pani paika kaks konkreetset põhimõtet – kohalikele omavalitsustele anti aega vabatahtlikuks ühinemiseks 2016. aasta lõpuni ja lubati, et vabatahtlikele ühinejatele maksab valitsus ühinemistoetust.

Nüüd, mil aastavahetus ja ühinemise tähtaeg on kätte jõudnud, annavad uudised riigi eri nurkadest kinnitust, et pühadest hoolimata on enamikus omavalitsustes kõige kuumem aeg – edukaid ühinemisläbirääkimisi peab 80% linnadest ja valdadest. Ülejäänud on kas juba liitunud, rahvaarvult piisavalt suured või ei osale läbirääkimistel.

Hoolimata kohe-kohe saabuvast vahefinišist ehk vabatahtliku ühinemise tähtajast, on oluline korrata, et sellega ei ole reform veel sugugi läbi. Kõik liitumised jõustuvad alles kohalike omavalitsuste valimistega 15. oktoobril 2017.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles