Arvamus: Aasta tõi nii võite kui kaotusi

Margus Lepik
, Valga maavanem
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margus Lepik
Margus Lepik Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Lõppev 2016. aasta oli täis üllatusi, tõuse ja mõõnu – nii nagu elus ikka. Oli sündmuseid ja otsuseid, mida väga oodati. Samas puutusime kokku muutustega, mida kardeti ja mille vastu võideldi. Oli võite, oli kaotusi ning olukorraga leppimisi. Vahel tundus elu justkui Ameerika raudteel, kus kord oled üleval, kord all.

Meid kõiki puudutasid sündmused meil ja mujal. Välispoliitilisel tandril elasime kaasa Brexiti sündmustele ja USA presidendivalimistele. Mäletame kõik Eesti presidendivalimisi, valitsuse vahetust ja hoo sisse saanud haldusreformi. Usun, et palju lugejaid mõtles aasta tagasi, kes on aasta pärast Eesti või USA president, kes on Eesti peaminister. Palju oli õigeid vastuseid? Mina võtan aasta kokku ühe sõnaga: emotsioon.

Emotsionaalsed kõrghetked saab Valgamaal siduda uute võitude ja ehitustega. Aasta alguses sai valmis Kaitseliidu Valgamaa maleva Metsniku lasketiir. Ehitis, mille valmimist oodati aastaid ja mille panus kaitseliitlaste ning teiste koostööpartnerite julgeolekualase ettevalmistuse tõhustamisel on hindamatu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles