Mees sai naisepeksu eest ligi 1500 eurot trahvi (1)

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mees sai oma elukaaslase peksmise eest trahvi.
Mees sai oma elukaaslase peksmise eest trahvi. Foto: SCANPIX

Pärnu maakohtu Haapsalu kohtumajas detsembri alguses tehtud otsuse järgi sai mees oma elukaaslase peksmise eest 1476 eurot trahvi.

Peale selle ei tohi ta oma nüüd juba endisele elukaaslasele kahe ja poole aasta jooksul minna lähemale kui viis meetrit, kirjutab Lääne Elu. Samuti keelab kohtu seatud lähenemiskeeld mehel sel ajal naisega suhtlemise mis tahes viisil.

Kohtuotsusest nähtub, et mees peksis oma elukaaslast mitme aasta vältel, lüües naisele näkku, haarates tal kõrist, lohistades teda juukseid pidi mööda põrandat. Näiteks mullu 25. märtsi õhtul haaras ta naisel käega kõri ümbert kinni ja tagus tema pead vastu kivist soemüüri ning kui kannatanu vajus põrandale, lõi mees teda veel tuharate ja reite piirkonda.

Kohtuotsuse järgi lõppes mehe kooselu naisega mullu sügisel, küll aga jätkus ähvardamine. Mullu 25. novembril saatis ta naisele ähvardava sõnumi: «…hoia teiste asjadest eemale, sest hape pritsib ja jäävad armid….», mille täideviimist oli tema elukaaslasel reaalne alus karta, teades ähvardaja vägivaldset iseloomu.

Samuti ähvardas ta tänavu 6. jaanuaril endisele elukaaslasele autoga otsa sõita, saates oma telefonilt sõnumi: «Kui veel peaksid ohtlikuid manöövreid autoga tegema siis tea, et ma ei pruugi suure autoga libedaga pidama saada…».

16. jaanuaril läks ta alkoholijoobes olles tüli käigus kallale tuttavale, keda ta lõi rusikaga näkku, mille tagajärjel kannatanu põrandale kukkus. Seejärel lõi mees teda veelkord rusikaga pähe. 

Mees sai karistada kokkuleppemenetluses, mis tähendab, et ta tunnistas end tehtus süüdi. «Ma ei öelnud kohtusaalis kordagi, et tunnistan end süüdi,» kirjutas ta toimetusele. «Olin valmis sõlmima kompromissi, sest antud lugu oli minu jaoks väga kurnav.»

Kohtusaalis selgus, et karistuse iseloom ja olemus ning lähenemiskeelu sisu on talle arusaadavad. Lisaks trahvile peab ta tasuma riigituludesse 645 eurot.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles