Maailma üks igavamaid võidusõite jääb ära

Kaarel Täll
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Katari veloturr, taustaks vaade Dohale
Katari veloturr, taustaks vaade Dohale Foto: ERIC FEFERBERG/AFP/Scanpix

Vahetult enne uue aasta saabumist tuli uudis, et meeste ja naiste Katari velotuurid jäävad ära. World Touri kalendrisse kuulunud meeste velotuur pidi toimuma 6.-10. veebruaril ja naised pidid võidu sõitma 31. jaanuarist 3. veebruarini.

Ratturid on pidanud Katari siledatel kõrbeteedel võistlemist äärmiselt ühekülgseks – pole vaheldusrikast maastikku ega entusiastlikku publikut. Rahvusvaheline Jalgratta Liit (UCI) teatas, et tuurid jäävad ära rahastusprobleemide tõttu. See oli UCI-le esimeseks suuremaks tagasilöögiks Lähis-Idast. Löök on seda valusam, sest paari kuu eest võõrustas Katar maanteesõidu maailmameistrivõistlusi, vahendab rattauudised.ee.

Meeste Katari velotuur on suurimate traditsioonidega UCI kalendrisse kuuluv Lähis-Ida võidusõit, mis sai alguses 2002. aastal. Viimastel aastatel on korraldamisel olnud suureks abiks Tour de France’i organiseerija ASO. Tänavuse Katari velotuuri võitis Mark Cavendish (Dimension Data) Alexander Kristoffi (Katjuša) ja Greg van Avermaeti (BMC) ees.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles