Mustamäe loomakliinikus läks klientide silme all löömaks (3)

Piret Lakson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Eeva Kaun

Mustamäel asuvas Vilde tee loomakliiniku registratuuris tungis üleeile üks mees teisele mehele kallale, samal ajal kliinikus viibinud kliendid toimetas loomaarsti abiline peitu teistesse ruumidesse.

Politsei sai 27. detsembril teate, et Vilde teel asuvas loomakliinikus lõi tundmatu mees 18-aastast meest ja tekitas talle tervisekahjustusi. Arvatav lööja on politseinikele teada.

Vilde tee loomakliinikus loomaarsti abilisena töötav naine, kes ise juhtunut pealt nägi, oli nõus sellest rääkima, kuid anonüümselt.

«Meie kliinikusse jooksis noormees, hingeldas ja kui ükskord oli piisavalt hinge tõmmanud, ütles, et teda aetakse taga ja tahetakse peksa anda. Kliinikusse joostes lootis ta, et teine noormees, tagaajaja, ei järgne siseruumi, aga ta eksis,» rääkis loomaarsti abiline. 

Mõni minut hiljem astuski kliinikusse sisse ka teine, eesti keelt vene aktsendiga kõnelev noormees, vaatas esialgu ringi ja väljus sõnagi lausumata, kuid tuli juba hetke pärast tagasi.

«Noormeeste vahel oli esialgu vaid sõnelemine, ähvardused. Eestlasest noormees palus, et kutsutaks välja politsei, kutsusin. Kõne ajal hakkas teine noormees teda peksma – rusikate, küünarnukkide, jalgadega. Politsei pidi seda kõike kuulma, kuna ma pöördusin kõne ajal lööja poole, et jätku kohe järele. Kannatanu ise ei hakanud kordagi vastu, püüdes ennast vaid löökide eest kaitsta,» rääkis töötaja.

Vilde tee loomakliinik. Allikas:
Vilde tee loomakliinik. Allikas: Foto: Tallinn.ee

Kliinikus viibisid sel ajal ka kliendid, kelle ta teistesse ruumidesse varju toimetas. Üks klient oli koos oma 10-aastase südamehaige tütrega, kes tohutult kartis.

«Mina, endine psühhiaatriakliiniku töötaja, koolitused läbinuna ja teades, et ise sekkuda ei tohi, jäin rahulikuks, ja rõhutasin seda ka meie registraatorile, et ära sekku,» rääkis loomakliiniku töötaja.

Noormehed tema sõnul õnneks mööblit ei lõhkunud ja registratuurist kaugemale ei liikunud. Samal ajal tegi registratuuri töötaja veel teisegi kõne hädaabisse.

Kui politsei pärast esimest kõnet umbes veerand tunni pärast saabus, oli ründaja juba lahkunud. Politseitöötajad rääkisid kannatanuga ja võtsid kliiniku töötajate andmed.

«Noormees, kes peksa sai, oli teadvusel, värises, huulest jooksis verd. Andsime puhastuseks tampoone ja kohtadele, kuhu teda tabasid kõvad löögid, panime jääd,» lisas loomaarsti abiline.

Kannatanu, kes läks politseiga kaasas, sõnas, et tegu ei olnud esimese sellise konfliktiga – ta teadvat peksja nime ja teda olla ka varem ähvardatud.

Prokuratuur alustas juhtunu asjaolude väljaselgitamiseks kriminaalmenetlust karistusseadustiku paragrahvi alusel, mis käsitleb avaliku korra rasket rikkumist. Sellise teo eest võidakse karistada rahalise karistuse või kuni viieaastase vangistusega.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles