Julm piinamisjuhtum Belgias: laps oli 15 tundi rõdul, saades hüpotermia

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media/Scanpix

Belgias leidis 26. detsembril aset julm lapsepiinamise juhtum, milles vanemad jätsid pidžaamas kuueaastase poja karistuseks 15 tunniks rõdule jahedasse.

Brüsseli prokuratuuri pressiesindaja Ine Van Wymerchi teatel märkasid naabrid rõdul külmetavat last, kellest teatati päästeteenistusse ning parameedikud viisid alajahtunud ja alatoidetud poisi haiglasse, kus ta seni on ravil, edastab The Telegraph.

Haigla teatel oli lapse kehatemperatuur langenud madalale ja ta seisund on seni kriitiline.

Belgia meedia teatel oli poiss Brüsseli Saint-Josse piirkonnas asuva korrusmaja rõdul kella 5.00-st  kuni 20.00-ni ning väljas oli vaid kolm soojakraadi.

Kinnitamata andmetel karistasid vanemad poega, kuna ta võttis nende loata süüa. Poisil on ka kaksikõde, kes samuti viidi haiglasse, kuna ka tema oli pikka aega söömata ja alakaaluline.

Belgia politsei arreteeris laste 31-aastase ema, kes on prantslanna ja 21-aastase kasuisa, kes on belglane. Neid süüdistatakse laste piinamises.

Van Wymerchi teatel tunnistas kasuisa laste piinamise üles, kuid ema mitte, sest tema arvates oli tegemist õigustatud karistusega.

Uurimisel ilmnes, et lastekaitse ja sotsiaaltöötajad ei teadnud neist kahest lapsest varem mitte midagi, neid ei ole Belgias ametlikult olemas ja nad ei käi ka koolis. Pärast haiglast väljasaamist jäävad nad lastekaitse hoole alla.

Kui kohus ema ja kasuisa laste julmas kohtlemises süüdi mõistab, võib neid oodata ees kuni 30 aasta pikkune vanglakaristus. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles