Fotod: sotsiaalsed töötajad puhastavad mänguväljakuid lumest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sotsiaalsed töötajad Õismäe tee hoovis mänguväljakute koristamisel. Puhkepaus.
Sotsiaalsed töötajad Õismäe tee hoovis mänguväljakute koristamisel. Puhkepaus. Foto: Liis Treimann

Kaheksa meest rassisid täna Õismäe tee kortermajade hoovis, puhastades laste mänguväljakuid lumest ning rüübates tööpausi ajal pudelist läbipaistvat jooki peale.

«Linnaosavalitsus saatis meile töötud siia mänguväljakuid koristama, juba teist päeva tegutsevad siin, ei tea, kellele seda vaja,» imestas Postimehele helistanud kortermaja elanik. «Nüüd kaks meest kiigub, kolmas läks vist poodi,» itsitas ta koduaknast välja vaadates.

Pärastlõunal oli näha, et meestel oli suur töö tehtud – laste kiikede ja ronimispuude ümbrus oli sügavale lumest ära puhastatud ja liivatatud. Üheskoos peeti puhkepausi: kes tuli poest Kellukese pudeliga, kes suitsetas, kes puhkas niisama jalga. Omavahel käis ringi ka läbipaistev lapik pudel.

Mehed rääkisid Postimees.ee’le, et töötavad sotsiaalsel töökohal miinimumpalga eest iga päev hommikul poole üheksast kella 17ni. Igal hommikul käivad mehed Haabersti linnaosavalitsuses tööülesandeid kätte saamas. «Praegu on peamine lumerookimine,» rääkisid nad. «Saame marsruudi kätte ja asume tööle.»

«Esialgu on leping suve lõpuni, aga kui saame oma tööülesannetega hakkama, pikendatakse aasta lõpuni,» sõnas Raivo, kes on sotsiaalsel tööl juba teist talve.

«Linna poolt andud alumiiniumlabidad on küll mõttetud, praegu on ju jääd hästi palju, sellega ei anna midagi ära teha,» kritiseeris Raivo ja näitas kõrvale linnaosavalitsuse majahoidjalt laenatud raudkangi, millega on hea jääd lõhkuda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles