Eesmaa oleks Toomile soovitanud mitte Süüriasse minna (3)

Nele-Mai Olup
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Enn Eesmaa
Enn Eesmaa Foto: Mihkel Maripuu

Keskerakonna juhatuse liige ja riigikogu aseesimees Enn Eesmaa ütles, et tema oleks olukorra keerulisuse tõttu soovitanud oma erakonnakaaslasel, eurosaadik Yana Toomil mitte Süüriasse minna.

«Kui Yana oleks enne oma Süüriasse sõitu küsinud nõu, kas sinna minna või mitte, oleksin soovitanud mitte minna. Esiteks on olukord Süürias väga keeruline ja mitmetahuline ning teiseks on tegemist sedavõrd ohtliku piirkonnaga, et igale sõnavõtule või teole võib järgneda väga vastandlikke tõlgendusi ja mittemõistmist,»  kommenteeris Eesmaa ERRile.

Samas ei näe Eesmaa, et see Eesti välispoliitikat mõjutaks ning rõhutamist vajab tema sõnul ka asjaolu, et tegemist oli Yana Toomi eraviisilise sõiduga, mitte ametliku visiidiga Eesti Keskerakonna või Euroopa Parlamendi poolt.

Keskerakondlasest Euroopa Parlamendi saadik Yana Toom külastas sel nädalal koos Euroopa Parlamendi ja Venemaa rahvasaadikutega Süüriat, kohtus seal president Bashar al-Assadiga ning käidi ka õhuväebaasis Hmeimimis.

Venemaa föderatsiooninõukogu veebilehe kohaselt on nende delegatsiooniga kaasas kolm Euroopa Parlamendi saadikut, Eestist keskerakondlane Yana Toom, Lätist Koosmeele rahvasaadik Andrejs Mamikins ning Itaaliast Forza Itaalia poliitik Stefano Maullu.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles