Kölni politsei pidas seksuaalrünnakute ennetamiseks kinni Põhja-Aafrikast pärit mehi (3)

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei ja uue aasta vastuvõtjad Saksamaal Kölnis
Politsei ja uue aasta vastuvõtjad Saksamaal Kölnis Foto: Henning Kaiser/AP/Scanpix

Saksamaal Kölnis pidas politsei kinni umbes 650 Põhja-Aafrikast sisse rännanud noort meest, kes kogunesid aastavahetusel linna pearaudteejaama juurde ja Deutzi piirkonda.

Kölni politseijuht Jügen Mathies eitas, et neid mehi uuriti ainult nende välimuse tõttu, pigem oli tegemist juba neile varasemast tuntud asüülitaotlejatega, kellelt võis oodata vägivalda, edastab The Independent. 

Politseiautod Kölnis
Politseiautod Kölnis Foto: PATRIK STOLLARZ/AFP/Scanpix

Politseinike teatel tahtsid nad ära hoida 2015/2016 aastavahetusel juhtunu, milles Põhja-Aafrikast pärit mehed ründasid seksuaalselt ja vägistasid Kölnis uut aastat vastu võtnud naisi.

«Meie eesmärgiks oli ära hoida seksuaalvägivald, et ei korduks see, mis juhtus aasta tagasi,» kinnitas Mathies.

Mathiesi teatel peeti kinni 650 isikut, kellel kontrolliti dokumente ja keda küsitleti ning umbes 100 isikut arreteeriti vägivalla tõttu. Samas ei ole teada, kas arreteeritute seas on ka kedagi nende 650 seast, keda uuriti.

Kölni politseil tuli sel aastavahetusel tegeleda 160 kuritööga, millest umbes tosina sai liigitada seksuaalvägivalla alla. Kölni katedraali ja raudteejaama juures oli nüüd uut aastat vastu võtmas 50 000 inimest.

Kölni katedraal
Kölni katedraal Foto: PATRIK STOLLARZ/AFP/Scanpix

Möödunud aastal pidi umbes 1000 naise ahistamisskandaali tõttu tollane Kölni politseijuht Wolfgang Albers tagasi astuma.

Kölni seksuaalrünnakud olid tagasilöök kantsler Angela Merkeli põgenikele avatud uste poliitikale. 2015. aastal saabus Saksamaale üle ühe miljoni põgeniku, kellest suur osa olid üle Vahemere Euroopasse saabunud iraaklased ja süürlased, kuid oli ka aafriklasi.

Paljud sakslased, kelle seas on ka poliitikuid, peavad sisserändajaid ohuks, kuna nende tõttu olevat kuritegevus suurenenud.

Migratsioonivastaste arvates peaks piirivalvel ja politseil olema õigus maha lasta piiri ebaseaduslikult ületavad illegaalid.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles