Istanbuli ööklubi tulistamises kaotas elu kaks Liibanoni tuntud isikut

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hukkunute mälestamiseks toodud lilled ja küünlad
Hukkunute mälestamiseks toodud lilled ja küünlad Foto: YASIN AKGUL/AFP/Scanpix

Türgis Istanbulis leidis uusaastaööl ööklubis Reina aset tulistamine, milles hukkus vähemalt 39 inimest ja ligi 70 sai vigastada.

Türgi ja Briti meedia teatel hukkus tulistamises mitmeid välismaalasi, kelle seas domineerisid Türgi lähiriikide kuulsused, kes olid seal uut aastat tähistamas.

Äärmusrühmitus Islamiriik teatas täna, et Istanbuli veresauna taga oli nende käsilane, kes ründas pangalikku püha tähistavaid kristlasi.

Tuntumate hukkunute seas on Liibanoni mõjuka ärimehe Ilyas Schami tütar, 26-aastane Rita ning Liibanoni pankur Heykel Müsellim.

Esimeste hukkunute seas oli selle ööklubi turvateenistuse juht, 35-aastane Fatih Cakmak, kes lasti maha trepil. Veel sai surma pidutsejaid bussiga ööklubisse toonud bussijuht Ayhan Arik, kes kaotas elu välisukse juures.

Tulistamises hukkus ööklubi töötaja Kenan Kutluk, kellest hakaksid kohe sotsiaalmeedias liikuma pildid, millel on teda näha koos kuulsa jalgpalluri Diego Costaga.

Hukkus ka selle ööklubi naissoost turvatöötaja Hatice Kocun. Türgi seaduse kohaselt peab lisaks meestele olema ööklubides ka naisturvajad, et mosleminaistel oleks võimalik vajadusel nende poole pöörduda, sest võõraste meestega nad suhelda ei tohi.

Elust jäi ilma ka 18 kuud tagasi politseikooli lõpetanud 21-aastane algaja politseinik Burak Yildiz, kes oli uusaastaööl seal tööl.

Hukkunute seas on ka Iisraeli üliõpilane, 19-aastane Leanne Nasser, kes oli koos sõpradega Istanbulis uut aastat vastu võtmas. Naise üks sõpradest sai vigastada, ülejäänud kaks vigastada ei saanud, kuid neil tekkis traumaatilise üleelamise järgne šokk.

Türgi meedia teatel lasti tulistaja türklase Mustafa Sezgin Seymeni ta kihlatu silme ees maha, naine ise pääses eluga.

Veel jäid elust ilma türklasest turvamees Yunus Görmek, liibanonlane Ilyas Vardini, Türgi turismiesindaja Saksamaal Mesut Gürbüz ja Iraagi üliõpilane Jalal Abbas.

Türgi politsei teatel kaotas Istanbuli ööklubi tulistamises elu Türgi, Saudi Araabia, Liibanoni, Tuneesia, India, Maroko, Jordaania, Kuveidi, Iraagi, Kanada, Iisraeli, Süüria ja Venemaa kodanikke.

Tulistamise uurijate sõnul kasutas jõuluvana kostüümi kandnud ründaja nii käsirelva kui granaate. Sündmuskohalt leiti tulistaja maskeeringuirõivad, mille taskus oli 500 Türgi liiri (116 eurot).

Politsei andmetel põgenes tulistaja sündmuskohalt taksoga, sõites Istanbuli põhjaosas asuvasse Kurucesmesse, mis asub Bosporuse väina kaldal.  

Türgi võimud otsivad seni ööklubis veresauna korraldanut.

Türgi meedia teatel ründasid Türgi ja Venemaa täna Süürias rohkem kui 100 Islamiriigi positsiooni.

Pilte vaata siit. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles