Türgi lubas terrorirünnakust hoolimata Süüria operatsiooniga jätkata

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eriüksuslased jätkavad Istanbuli terrorirünnaku korraldaja otsinguid.
Eriüksuslased jätkavad Istanbuli terrorirünnaku korraldaja otsinguid. Foto: /AP

Türgi jätkab sõjalise operatsiooniga Süürias hoolimata Istanbuli ööklubirünnakust, ütles esmaspäeval asepeaminister Numan Kurtulmuş.

"See (terroriakt) oli sõnum meie piiriüleste operatsioonide, iseäranis Eufrati Kilbi kohta," ütles ametnik, viidates Türgi sõjalise missiooni nimetusele Süürias.  

"Me jätkame oma piiriüleste operatsioonidega ja Eufrati Kilbiga meelekindlalt. Kasutades kõiki jõuvarusid surume oma rahva toel eranditult kõik terrorirühmitused põlvili," lisas Kurtulmuş.

Aseminister kinnitas, et terrorirünnakuga seoses on vahistatud kaheksa inimest, kuid ründajat ennast pole veel tabatud.

"Meil on olemas informatsioon terroristi sõrmejälgede ja välimuse kohta," ütles Kurtulmuş brittide rahvusringhäälingule BBC.

Äärmusrühmitus Islamiriik (IS) võttis esmaspäeval vastutuse rünnaku eest Istanbuli ööklubile Reina, milles hukkus 39 aastavahetust tähistanud inimest.

"Kalifaadi kangelaslik sõdur ründas kõige kuulsamat ööklubi, kus kristlased oma paganlikku pidu pidasid," kirjutas IS-iga seotud uudisteagentuur Aamaq.

Rühmitus nimetas Türgit "risti teenriks".

"Usutaganejast Türgi peab teadma, et moslemite veri, mida valatakse õhulöökide ja suurtükitulega, muutub tuleks tema territooriumil," hoiatasid islamistid.

Istanbuli terrorivastane politsei pidas esmaspäeval kinni kaheksa inimest kahtlustatuna seotuses aastavahetuse rünnakus ööklubile, milles hukkus 39 inimest ja mille eest võttis vastutuse  äärmusrühmitus Islamiriik (IS). Uudisteagentuuri Dogan andmeil jätkab politsei operatsioone kahtlustatavate tabamiseks. Arvatav tulistaja on endiselt vabaduses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles