Robotid krabavad Jaapanis juba ka valgekraede töökohti endale (1)

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tehisintellekti kujutav arvutijoonistus
Tehisintellekti kujutav arvutijoonistus Foto: SCANPIX

Robotite pealetung ei ohusta ainult tehaste liinitöölisi - käesoleva aasta algusest otsustas Jaapani kindlustusfirma Fukoku Mutual Life Insurance vahetada 37 kontoritöötajat USA tehnoloogiafirma IBMi välja töötatud Watson Explorer nime kandva tehisintellekti vastu välja, kirjutab Quartz.

Täpsemalt hakkab tehisintellekt analüüsima kindlustusvõtjate terviseajalugusid ning suurt hulka sellega seonduvaid andmeid, et panna paika kindlustusfirma väljamaksete suurus.

Fukoku Mutual investeerib tehisintellekti 200 miljonit jeeni ehk 1,7 miljonit dollarit, süsteemi hooldus läheb aastas maksma veel lisaks 128 000 dollarit. Võrreldes inimtöötajate palgal hoidmisega säästab firma aastas üle miljoni dollari, ettevõtte produktiivsus peaks kasvama sellega 30 protsenti.

Sama kindlustusfirma on ka varem IBMiga koostööd teinud. Nimelt kasutati USA suurfirma tehnoloogiat klientide telefoni teel edastatud kaebuste andmete töötlusel. Vastav tarkvara suudab muuta kliendi kõne tekstiks ja seejärel analüüsida, kas klient väljendab oma sõnastusega negatiivset või positiivset emotsiooni.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles