Norra müüs mullu rekordilise summa eest lõhet

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lõhe on tervislik.
Lõhe on tervislik. Foto: Panther Media/Scanpix

Norra teenis möödunud aastal rekordilise tulu lõhe müügist, mis aitas osaliselt kompenseerida madalatest naftahindadest tulenevat naftatulude langust.

Olenemata madalamast püügist ning probleemidest parasiitidega tõstis suurenenud nõudlus, muuhulgas Hiinast, mullu lõhe hinda 40 protsendi võrra.

Tulenevalt hinnakasvust teeniti lõhe ja forelli müügist 65,3 miljardit Norra krooni ehk ligi 7,5 miljardit eurot, mis on 31-protsendine kasv võrreldes 2015. aastaga.

Kogu Norra mereandide eksport kasvas 23 protsenti 91,6 miljardi kroonini.

Lõheeksport moodustab kaks kolmandikku kogu Norra mereandide ekspordist ning Norra mereandide peamine tarbija on Prantsusmaa.

Analüütikud prognoosivad sel aastal edasist hinnakasvu, kuna nõudlus on suur ning riikide suhete paranemise tõttu on taas avatud Hiina turg.

Suhted Norra ja Hiina vahel olid aastaid piiratud, kui 2010. aastal tunnistati Nobeli rahupreemia laureaadiks kodumaal vangistatud Hiina inimõiguslane Liu Xiao.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles