Facebookis kanti otse üle Chicagos toimunud jõhkrat piinamist (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Chicago politseiülem Eddie Johnson.
Chicago politseiülem Eddie Johnson. Foto: JIM YOUNG/REUTERS/Scanpix

Chicagos hoiti üht erivajadustega inimest pantvangikriisis, millest ründajad tegid ka otseülekande. Videost kuuleb, kuidas neli inimest teevad kinniseotud mehe suhtes solvavaid märkusi ja eemaldavad noaga tüki mehe skalpi, vahendab BBC.

Politsei teatel oli ohver erivajadustega mees. Tema pantvangistajad tegid solvavaid märkusi valgete inimeste ja Donald Trumpi suhtes. Ühel hetkel eemaldasid mehed noaga tüki mehe skalpi.

Chicago politsei on kirjeldanud videot kui haiglast vihakuritegu.

«Paneb imestama, mis ajendab inimesi nii käituma,» sõnas Chicago politseiülem Eddie Johnson Twitteris ülekantud pressikonverentsil. «Ma olen 28 aastat politseinikuna töötanud ja näinud asju, mida keegi ei peaks nägema, kuid see hämmastab mind endiselt.»

Politsei teatel on valgenahaline ohver ühe ründaja tuttav ja ta võidi röövida juba 48 tundi enne rünnaku algust. Korrakaitsjate teatel vabastati mees haiglast pärast trauma all kannatamist.

Pool tundi kestvas videos on näha, kuidas ründajad 18-aastase ohvri riideid lõikusid, raputasid tema peale sigaretituhka, lükkasid ta pead jalgadega ning lõikasid ära osa tema peanahka.

Mitu inimest naeravad ja suitsetavad samal ajal, kui meest piinatakse.

Juhtum leidis aset teisipäeval Chicago lääneosas. Politsei leidis ohvri tänaval haiguslikus seisundis uitamas.

Kaks meest ja kaks naist on rünnakuga seoses vahi alla võetud. Väidetavalt on üks kinnipeetud naistest rünnaku Facebooki live-postituse taga.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles