Ossinovski: Hiiumaal tuleb asuda valdade sundliitmise teele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiiumaa
Hiiumaa Foto: Priit Pullerits / Postimees / Scanpix

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna esimehe, tervise- ja tööminister Jevgeni Ossinovski sõnul on täna selge, et Hiiumaal tuleb asuda valdade sundliitmise teele.

«Hiiumaa on üks sellistest kohtadest, kus kaks omavalitsust on otsustanud vabatahtlikult liituda ja täidavad elanike arvu miinimumkriteeriumit. Ülejäänud kaks Hiiumaa omavalitsust seda kriteeriumit ei täida, nii et seal tuleb ka sundliitmise etapp,» ütles Ossinovski täna valitsuse pressikonverentsil.

Ossinovski sõnul arutab valitsus valdade sundliitmise teemat lähinädalatel kabinetinõupidamisel kompleksselt.

Valitsuse istungi päevakorras oli täna Hiiumaal asuva Hiiu valla ja Käina valla ühinemise otsustamine, kuid valitsus jättis eesseisva sundliitmise protsessi tõttu selle päevakorrapunkti kinnitamata.

«Valitsus otsustas võtta teema kaalumiseks lisaaega viidates kohanimenõukogu soovitustele,» ütles riigihalduse minister Mihhail Korb neljapäeval BNSile.

Ühineda otsustanud Hiiu vald ja Käina vald on soovinud võtta uueks nimeks Hiiumaa vald, kuid kohanimenõukogu on juhtinud tähelepanu, et Hiiumaa vald on sobiv nimi terve saare valdade ühinemisel. Ühendvallaga ei ole aga siiani soovinud liituda Emmaste vald ja Pühalepa vald.

Korbi sõnul on nimeküsimus üleval ka mõne teise ühendvalla loomise juures ning valitsus soovib kogu teemat arutada veel jaanuari jooksul.

Valitsus kiitis neljapäeval heaks kolme ühendomavalitsuse ehk Haapsalu linna, Tartu valla ja Põltsamaa valla tekke.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles