Urmas Sukles loobus eetilistel kaalutlustel Reformierakonna juhatusse kandideerimisest

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urmas Sukles.
Urmas Sukles. Foto: Teet Malsroos / Õhtuleht

Haapsalu reformierakondlasest linnapea Urmas Sukles loobus erakonna juhatusse kandideerimisest, kuna ei pea seda eetiliseks pärast seda, kui ta süüdistas alusetult partei peasekretäri Reimo Nebokatti tema e-kirja kinnipidamises.

Sukles kirjutas sotsiaalmeedias, et üritas mõni päev tagasi saata e-kirja Reformierakonna omavalitsusjuhtide listi, mis aga ebaõnnestus valesti sisestatud aadressi tõttu.

«Kuna ma tegin eksisammu meilisaatmise järgselt, süüdistades Reimo Nebokatti ja IT-mehi minu meili kinnipidamises, siis ma ei pea eetiliselt võimalikuks jätkata Reformierakonna juhatusse kandideerimist,» teatas Sukles.

Samas viitas Sukles Reformierakonna kontori poolsele survele partei maakonnaorganisatsioonidele.

«Kuigi ma ei saa tagantjärgi kinnitada, kas omavalitsusjuhtide listi kirjutamine oli piiratud või mitte, selgus siiski, et maakondade listid olid range kontori tsensuuri all või tavaliikmetele suletud ja selline tõsiasi ausate valimiste konteksti küll ei mahu. Minuga võtsid ühendust mitmed Reformierakonna liikmed teistest maakondadest ja kinnitasid, et «kontori» poolne surve, lisaks meilikontrollile, oli Kristen Michali toetamisel suur, jõudes mõnel pool lausa ähvardusteni,» kirjutas Haapsalu linnapea.

Sukles avaldas erakonna juhivalimisel toetust Hanno Pevkurile ning ta avaldas lootust, et Pevkur teeb Reformierakonnast ausa ja puhta poliitika erakonna.

Reformierakonna üldkogu valib uue esimehe ja juhatuse laupäeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles