Hull pealtpanek: 15-aastane tüdruk tegi endalegi ootamatult ajalugu

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Francesca Belibi
Francesca Belibi Foto: twitter

USAs Regis Jesuiti keskkoolis õppiv 15-aastane Francesca Belibi tegi reedel tõenäoliselt ajalugu, kui surus teadaolevalt esimest korda tüdrukute keskkooli meistrivõistlustel palli pealt.

Alles teist aastat korvpalli mängiv Belibi tegeles varem tennisega. Veel aasta aega tagasi mõõdeti tema pikkuseks 185 cm, kuid eeldatavalt on ta aastaga kõvasti kasvanud, samas pole tema pikkuse kohta värskeid andmeid välja toodud. Ajaloolise pealtpaneku muudab veelgi erilisemaks asjaolu, et tegemist polnud pelgalt palli korvi surumisega, vaid tõelise jõudemonstratsiooniga. Sisuliselt läks Belibi sammudesse juba kolmepunktijoone tagant.

«Tüdrukud ei pane pealt. Pean teiega aus olema, ma ei osanud seda isegi oodata,» ütles 21 punkti visanud Belibi. «Ma ei saa aru, millega ma just hakkama sain. Sain aru, et olin palli pealt pannud, alles pärast seda, kui kuulsin rahva ovatsiooni. Olen esimene tüdruk, kes pealt pani, aga ma ei osanud seda isegi oodata.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles